Der er brug for dig på Ældretelefonen
Hej, det er Ældretelefonen. Hvad har du på hjerte?
Savner du nogen at tale med?
Ring til Ældretelefonen
Hej, det er Ældretelefonen. Hvad har du på hjerte?
Man kan ringe til Ældretelefonen med alt det, der fylder. Stort som småt. Du skal derfor både kunne tale med den, som er ensom og savner nogen at tale med, den som er ked eller fortvivlet, fordi en ægtefælle eller pårørende er blevet ramt af demens og den, som er bange for at dø. Når man ringer, skal man møde et varmt, nærværende og empatisk menneske – en der lytter, er omsorgsfuld og nysgerrig på, hvad den ældre har på hjerte og brug for. Man skal føle sig lyttet til, hørt, taget alvorligt, få lettet sit hjerte og hjulpet lidt videre uanset, hvad der fylder. Det er derfor vigtigt, at du kan lide at være i samtalen, både når det er svært, og når det mest af alt handler om at tale med et andet medmenneske.
Ældretelefonen er en samtalelinje - og ikke en rådgivning. Vi er gode til at tale om det, hvor der ikke findes et rigtigt eller forkert svar. Vi har tiden og roen til at lytte. Og vi har fagligheden til at være nysgerrig på det, personen fortæller og skabe retning og udvikling i samtalen. Det er vigtigt, at du kan lede og guide samtalen, så personen, når han eller hun lægger røret på, er mere opløftet og opmærksom på egne handlemuligheder, end da han eller hun ringede.
Det skal have en faglig relevant baggrund, det kan f.eks. være en social- eller sundhedsfaglig uddannelse, som præst, psykolog eller lignende. Du skal have erfaring med at facilitere og skabe retning og udvikling i samtaler. Du skal deltage i et 2-dages introduktionskursus, hvor vi klæder dig på til at være frivillig på Ældretelefonen, og vi vil løbende tilbyde opkvalificerende kurser.
Ældretelefonen er landsdækkende – både for de, der ringer og for de frivillige. Som frivillig arbejder du hjemmefra og tager opkald fra hele landet.
Selvom du sidder for dig selv, er du aldrig alene. Du bliver en del af et team og har altid onlinekontakt med en holdleder og andre frivillige, når du har en vagt. I mødes før og efter en vagt, og du kan altid kontakte holdlederen under vagten.
Vi udvider løbende med flere frivillige – og afholder introduktionskurser ml. 2-4 gange om året. Hvis du er interesseret i at blive en del af Ældretelefonen, skal du sende os en mail. Her må du meget gerne beskrive din motivation for at blive frivillig på Ældretelefonen samt din faglige baggrund og personlige kompetencer, som vil gøre dig til en god samtalepartner på Ældretelefonen.
📧 E-mail: aeldretelefonen@aeldresagen.dk
Telefonnummer: 32 210 210
Åbningstider: Mandag til fredag, kl. 9-15.
Ved at blive frivillig på Ældretelefonen bliver du en del af en vigtig indsats, hvor vi sammen skaber glæde, håb og værdi i mange menneskers liv. Din indsats kan ændre en dag – ja, måske endda et liv.
Vi glæder os til at høre fra dig.
Skriv til aeldretelefonen@aeldresagen.dk
Sidst opdateret 19.02.2025