Ældreloven
Ældre Sagen har været med lige fra starten og har i høj grad tegnet lovens udseende og hensigter. Det er ikke et arbejde, der startede for 6 måneder – eller et år siden. Det var et arbejde, som Ældre Sagen lagde sporene til allerede i 2019.
Det fortæller lidt om, hvor langsomt et sådant lovgivningsarbejde er.
Hvad er ældreloven?
Ældreloven sætter selvbestemmelse, omsorg og relationer i centrum og sygeplejen er blevet en del af helhedsplejen. Ældreloven udstikker retningen for, hvordan kommunerne skal sikre mere selvbestemmelse, omsorg og gode relationer for de ældste borgere. Helhedspleje, borgernær visitation, faste teams, forenklede dokumentations- og tilsynsprocesser og velfærdsteknologi skal bl.a. være med til at sikre et kvalitetsløft i ældreplejen.
Dette en meget vidtrækkende lov, som ikke bare flytter nogle hegnspæle her og nu hos kommunen, men som også kommer til at gælde fremtidige generationer, vore børn og børnebørn.
Kommunevalget 2025
Op til kommunevalget i november har Ældre Sagen valgt nogle bestemte hovedemner, som man bør tage op på valgmøder/borgermøder. Der er her tale om tre emner, som Ældre Sagen sætter fokus på.
Rengøring til hjemmehjælpsmodtagere.
Kontinuitet i hjælpen – faste teams
Flere plejehjemspladser
Du kan på de næste sider læse mere om de tre emner og finde argumenter og eksempler på spørgsmål, som vi kan stille til vores politikere.
-
-
-
Flere plejehjemspladser
Læs mere
Sidst opdateret 22.05.2025