Fremleje
Sidst redigeret den 15.01.2025
I den lejlighed, hvor man selv bor, kan man fremleje op til halvdelen af lejlighedens beboelsesrum, når det samlede antal beboere i lejligheden ikke overstiger antallet af beboelsesrum. Både private og almene boliger kan fremlejes.
Man kan også fremleje hele lejligheden i op til to år, hvis man midlertidigt er væk fra lejligheden på grund af sygdom, forretningsrejse, studieophold, midlertidig forflyttelse eller lignende. Det skal dokumenteres over for udlejeren, at fraværet er midlertidigt.
Udlejeren kan nægte fremleje, hvis der er under 13 beboelseslejligheder, hvis det samlede antal personer i husstanden vil overstige antallet af beboelsesrum, eller hvis der i øvrigt er rimelige grunde til det. Udlejer kan også nægte midlertidig ferieudlejning som fx Airbnb.
Hvis man fremlejer uretmæssigt, kan lejeaftalen ophæves også for en selv. Udlejeren kan også ophæve eller opsige lejemålet på grund af forhold, der skyldes fremlejetager, fx hvis fremlejetager ikke overholder husordenen, ikke anvender lejligheden forsvarligt eller ikke betaler husleje, med den konsekvens at både fremlejer og fremlejetager må fraflytte lejligheden.
Fremlejeforholdet giver ikke på noget tidspunkt fremlejetageren ret til at overtage lejemålet, heller ikke efter mere end to års fælles beboelse.
En fremlejetager har ikke bedre ret end sin fremlejegiver. Opsiges eller ophæves lejemålet af udlejer overfor fremlejegiver, indebærer det således, at fremlejetager må flytte.
Det er pålagt med bødestraf, hvis fremlejegiver ikke afregner depositum inden 6 uger fra fremlejeforholdets ophør.
Indhold hentes