Pårørende som forhandlere med Eva Hoffmann
Inviter en forsker - Eva Hoffmann
- Gratis tilbud om spændende viden til din lokalforening
Ældre Sagen har inviteret en række danske forskere til et forskningssamarbejde. Sammen udvikler og udbreder vi viden om fremtidens ældre med udgangsgangpunkt i Ældre Sagens Fremtidsstudie – et forløbsstudie, der undersøger livet, forventningerne og ønskerne til fremtiden blandt danskere mellem 50 og 89 år. Som en del af samarbejdet afholder Landsforeningen Ældre Sagen udgifterne til forskerne til de 26 første oplæg med de forskere, der er en del af tilbuddet.
Om oplægget (1,5 time)
Ældre kan i kortere eller længere perioder af deres liv opleve, at det kan være en udfordring at navigere i kontakten til sundhedsvæsen og kommune. De kan derfor have brug for, at deres pårørende træder til og enten støtter eller helt overtager denne kontakt med myndighederne.
Kontakten kan beskrives som en slags forhandling mellem pårørende og professionelle. Ikke alle pårørende har dog lige stærk forhandlingskraft, og det kan betyde, at der kan opstå et A-hold og et B-hold af ældre: Et A-hold af ældre med pårørende, der har stærk forhandlingskraft, og et B-hold af ældre, der enten ingen pårørende har eller som har pårørende med mindre stærk forhandlingskraft. På den måde kan der opstå ulighed i ældres adgang til god behandling, pleje og service.
Men hvad skal der til for, at pårørende har en stærk forhandlingskraft, og hvordan påvirker det voksne børns trivsel og livskvalitet, når de varetager denne forhandlerrolle på vegne af deres ældre forældre?
Måske har du selv oplevet at skulle forhandle med læger, sygeplejersker eller visitatorer på vegne af en nærtstående? Måske har du oplevet, at dine pårørende skulle gøre det for dig, eller måske tænker du blot over, om dine pårørende mon har stærk eller mindre stærk forhandlingskraft, hvis de en dag skal forhandle på vegne af dig? Oplægget er en levende kombination af alvor og humor samt viden og anekdoter om pårørende.
Præsentation af forskeren
Eva Hoffmann er oprindelig uddannet sygeplejerske, og er dels ansat som underviser på sygeplejerskeuddannelsen ved UC Syd i Aabenraa og som forsker ved Tværsektorielt Forskningscenter Region Syddanmark.
Eva er selv pårørende og har igennem de sidste 10 år arbejdet med forskning vedrørende pårørende.
I 2022 forsvarede hun sin ph.d. om pårørendes forhandlinger i forbindelse med ældres akutte indlæggelsesforløb.
Eva har desuden gennemført forskningsprojektet ”Pårørendes paradoks” (2024) finansieret af Ældre Sagens forskningspulje. I dette projekt undersøgte hun voksne børns kontakt med myndighederne.
Praktiske oplysninger
- Projektor til visning af præsentation
- HDMI-kabel
- Højtaler.
Kontakt: ehof@ucsyd.dk
Kan bookes i: Hele landet
Transportafgift beregnes fra: 6470 Sydals
Sådan bestiller I:
Lokalafdelingen tager selv kontakt til forskeren og aftaler tid og sted. Forskeren har kontakt til Landsforeningen og kan fortælle, om der er flere gratis oplæg.
Lokalafdelingen skal selv stå for:
- Et lokale til 30 eller flere personer
- Et head-set/mikrofon til oplægsholderen
- En projektor – oplægsholder medbringer selv PC
- Der skal kunne spilles lyd/musik via PC’en
- Eventuel annoncering i lokalavisen eller andre medier
- Den endelige aftale med forskeren om dato, tid og sted m.v.
- Afholde transportudgifter til forskere