Kald mig hvad du vil. Bare ikke pensionist! – Et foredrag om alderisme
Inviter en forsker - Anette Tybjerg-Jeppesen
-Gratis tilbud om spændende viden til din lokalforening
Ældre Sagen har inviteret en række danske forskere til et forskningssamarbejde. Sammen udvikler og udbreder vi viden om fremtidens ældre med udgangsgangpunkt i Ældre Sagens Fremtidsstudie – et forløbsstudie, der undersøger livet, forventningerne og ønskerne til fremtiden blandt danskere mellem 50 og 89 år. Som en del af samarbejdet afholder Landsforeningen Ældre Sagen udgifterne til forskerne til de 26 første oplæg med de forskere, der er en del af tilbuddet.
Om oplægget (1,5 time)
Vores aldring defineres ikke kun af vores fysiske form og genetiske held, men er i høj grad også influeret af sociale relationer og den kultur, vi lever i. De forestillinger, vi selv og samfundet har om at blive ældre og om den ældre del af befolkningen, er med til at forme vores måder at blive ældre på. Når vi kategoriserer os selv og hinanden ud fra fordomme og stereotyper om alder, risikerer vi at overse de individuelle forskelle og mere eller mindre ubevidst at udøve alderisme - overfor os selv og hinanden. Med udgangspunkt i den eksisterende forskning på området fortæller Anette Tybjerg-Jeppesen i foredraget, hvad alderisme er, hvor udbredt det er, hvad det gør ved os – og hvad vi kan gøre ved det.
Præsentation af forskeren
Psykolog og aldringsforsker Anette, Ph.d., forsker i begrebet alderisme. Hendes forskning fokuserer på, hvordan de ofte negative stereotyper og fordomme om aldring og ældre mennesker i det omkringliggende samfund påvirker os gennem hele livet og har indflydelse på både vores fysiske og mentale sundhed samt vores sociale relationer. Idéen om, at aldring ikke kun er et relevant opmærksomhedspunkt for folk over en vis alder, men for folk i alle aldre, er derfor et vigtigt omdrejningspunkt i hendes arbejde. Derudover er den positive effekt af relationer på tværs af aldersgrupper og generationer på både arbejdspladsen og i samfundet generelt i fokus i hendes forskning.
Kontakt: atj@alderisme.dk
Kan bookes i: Sjælland (inkl. øer) samt Fyn
Transportafgift beregnes fra: København
Praktiske oplysninger
• Projektor til visning af præsentation. HDMI-kabel
Sådan bestiller I:
Lokalafdelingen tager selv kontakt til forskeren og aftaler tid og sted. Forskeren har kontakt til Landsforeningen og kan fortælle, om der er flere gratis oplæg.
Lokalafdelingen skal selv stå for:
- Et lokale til 30 eller flere personer
- Et head-set/mikrofon til oplægsholderen
- En projektor – oplægsholder medbringer selv PC
- Der skal kunne spilles lyd/musik via PC’en
- Eventuel annoncering i lokalavisen eller andre medier
- Den endelige aftale med forskeren om dato, tid og sted m.v.
- Afholde transportudgifter til forskere