Svækkede ældre får ikke den hjælp, de har brug for
Undersøgelsen viser, at især kvinder, enlige og lavindkomstgrupper er udsatte. Hver tredje svækket kvinde får ingen hjælp overhovedet, og det er dobbelt så mange som mændene. Og har man ingen børn eller har en lav indkomst, er risikoen for at stå helt uden hjælp endnu større.
– Det er ganske enkelt ulighed i praksis. Det er dem med mindst, der rammes hårdest. Og det skal vi som samfund ikke acceptere, lyder det fra Bjarne Hastrup.
Tema til kommunalvalget
Det er derfor oplagt, at vores ældre- og sundhedspolitiske frivillige sætter debatten om mere lighed og værdighed i ældreplejen på den lokalpolitiske dagsorden op til kommunalvalget den 18. november.
Tiden er løbet fra flere spareplaner
Ifølge Ældre Sagen har der gennem de seneste 15 år været et uafbrudt pres på ældreplejen med besparelser og effektiviseringer.
– Politikerne har skåret og skåret, og nu er vi helt inde ved benet. De kan ikke længere vende ryggen til problemerne, siger Bjarne Hastrup.
Politikerne skal handle nu
Den nye ældrelov er sat i verden for at skabe livsglæde og værdighed i alderdommen, men tallene i rapporten tegner et noget dystert billede af, hvordan det ser ud i dag.
– Det er et dårligt udgangspunkt for starten på ældreloven den 1. juli. Så det er nu, vi skal stille krav til kommunerne om at sikre, at ældre får den hjælp, de har brug for, fastslår Bjarne Hastrup.
Det er derfor oplagt, at vores ældre- og sundhedspolitiske frivillige sætter debatten om mere lighed og værdighed i ældreplejen på den lokalpolitiske dagsorden op til kommunalvalget den 18. november.
Massiv mediedækning
Rapporten blev offentliggjort mandag den 9. juni – og det har allerede nu medført en massiv mediedækning. Mandag blev Bjarne Hastrup interviewet til TV2 News og Ritzau. Desuden har en lang række medier citeret fra vores pressemeddelelse. Det gælder blandt andet Danmarks Radio, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende, Politiken, Avisen Danmark og BT. Endvidere har Bjarne Hastrup haft en kronik i Sjællandske Medier.